TIETOA NUORELLE KESÄDUUNIKAMPANJASTA!

Kesäduunikampanja 2024 starttaa.

Tänä vuonna Pudasjärven kaupungin myöntämään 50 euron kesätyöseteliin ovat oikeutettuja pudasjärveläiset 

 2006-2009 syntyneet nuoret.

Paperisia lomakkeita voi hakea 4H-yhdistyksen TOPI-torilta.

Lue alla oleva kesätyöinfo huolella läpi kokonaan.

Kesäduuni 2024- kampanjan käytännön toteuttajana on Pudasjärven 4H-yhdistys yhteistyössä Pudasjärven kaupungin kanssa.

Toimi näin:

 • Mieti; mikä työ sinua kiinnostaisi? Kuka voisi Sinut tuolle alalle Pudasjärvellä työllistää?
 • Ota rohkeasti itse mahdolliseen kesätyönantajaan yhteyttä! Tapoja on monia; mene käymään, soita tai jos tavoitat työantajaa huonosti, voit laittaa vaikka sähköpostia ensi alkuun. Muista, että myös työpaikat kaipaavat kesätyöntekijöitä ja kuuntelevat Sinun asiaasi mielellään.
 • Täytä kesätyöhakemus. Lomakkeita löytyy TOPI-torilta ja TOPI-tuvalta (Kauppatie 3 L), 4H-toimistolta (Kauppatie 3L),  

Voit täyttää kesätyöhakemuksia koko kesän ajan. 

 • Jos olet jo onnistunut saamaan duunipaikan, täytä lomake siitä huolimatta. Kerro lomakkeella, minne olet työllistymässä ja kenen kanssa asiasta on sovittu. Ja palauta lomake 4H-yhdistyksen TOPI-torille.
 • Kahden viikon ( 60h ) kesätyöstä nuorelle maksettava bruttopalkka on 400 euroa ja yhden viikon ( 30h ) kesätyöstä nuorelle maksettava bruttopalkka on  200 euroa.
 • Jos et onnistunut vielä saamaan paikkaa, eipä hätää. Me pyrimme 4H:lla yhdistämään sopivan työnhakijan ja -antajan. Joten ole ihmeessä tavoitettavissa hakemuksen jätettyäsi!
 • Muutama vinkki ensikertaa kesäduuniin suuntaavalle:
 1. Tule sovittuun aikaan työpaikalle.
 2. Pukeudu asianmukaisesti, ottaen huomioon työtehtävät ja sään.
 3. Noudata ohjeita ja kysy reilusti apua uusien tehtävien edessä.
 4. Jos jostakin syystä joudut olemaan töistä poissa, ilmoita siitä aina työnantajallesi.

Haluatko kysyä jotain?

Voit soittaa tai laittaa viestin numeroon Tiina Salonpää 0400 289330

Sähköposti: tiina.salonpaa@4h.fi


Tietoa kesätyöpaikan tarjoajalle!

- Työntekijä on työsuhteessa 4H-yhdistykseen, joka huolehtii työnantajavelvoitteista. Tilaaja  suorittaa sopimuksen mukaiset maksut 4H-yhdistykselle.

- Työntilaajaa laskutetaan nuoren kahden viikon, eli 60h työstä 350 €+alv 24%, vastaavasti yhden  viikon työstä 30h, 175 €+alv 24%.

- Nuorille on annettu tiedoksi, että heidän tulee sopia kanssanne jo hyvissä ajoin työn alkamisajankohdasta, sekä muista käytännön järjestelyistä.

- Kesäduunilaisen kokonaistyöaika on 30h viikkossa/60h kahdessa viikossa. Työtuntien    tekeminen tuntilistalle myös muutoin on mahdollista.

- Työntekijän palkanmaksuperusteena sekä Teidän laskutusperusteenanne on työntekijän  tuntilistassa olevien työtuntien määrä. Tarkkailkaa listan oikeaa täyttöä ja kuitatkaa päivittäiset  työtunnit.

- Kesäduunilaiset on vakuutettu tapaturman varalta. Heillä on myös vastuuvakuutus  mahdollisten työssään aiheuttamiensa vahinkojen varalta.

- Työntilaajan vastuulla on huolehtia, että työ suoritetaan asianmukaisilla työvälineillä ja  turvallisia työtapoja noudattaen. Työntilaajan tulee antaa nuorelle riittävä opastus työhön.

Haluatko kysyä jotain?

Voit soittaa tai laittaa viestin numeroon Tiina Salonpää 0400 289330

Sähköposti: tiina.salonpaa@4h.fi
Pudasjärven 4H-yhdistys on ollut useiden vuosien ajan 15-17 -vuotiaiden nuorten kesätyöllistämisen käytännön toteuttajana yhdessä Pudasjärven kaupungin kanssa. 

Toiminnanjohtaja Tiina Salonpäältä voit kysyä nuorten kesätyöllistämiseen liittyvistä asioista. Puh. 0400 289330, tiina.salonpaa@4h.fi


4H:n avulla Ysit töihin

 

Joka vuosi noin 50 000 nuorta päättää peruskoulun. Tuolloin vastuun ottaminen omasta elämästä tulee ajankohtaiseksi ja lyhytkin työkokemus on tässä vaiheessa erityisen tärkeä.

 

4H-järjestön Ysit töihin -toiminnassa parannetaan nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja tarjoamalla nuorille valmennusta ja koulutusta. Toiminnan tavoitteena on työllistää nuoria vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä.

 

Onnistunut kesätyökokemus 16-vuotiaana vahvistaa nuoren uskoa selviytymiseen työelämässä. Ensimmäinen työpaikka avaa tietä seuraavalle ja samalla on mahdollisuus jättää nuorelle muistijälki, että oma kunta on hyvä paikka tehdä työtä ja yrittää.

 

Kesätyötä voivat toiminnan kautta nuorille tarjota yritykset, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet. Työnantajia voi askarruttaa mm. nuoren osaaminen, perehdytys ja lainsäädäntö. Heille tarjotaan tukea ja kannustusta alaikäisten työllistämisessä Ysit töihin -toiminnan kautta.

 

Toiminnan tärkeimpinä yhteistyökumppaneina toimivat kunta ja koulut. Paikalliset 4H-yhdistykset kouluttavat 9.-luokkalaisille Ajokortti työelämään -koulutuksen osana opinto-ohjaajan tunteja. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa työnhaku ja työelämän pelisäännöt sekä työntekijän oikeudet ja velvollisuudet.

4H:n unelma on, että jokainen 9. luokan päättävä saa kahden viikon työkokemuksen tai työllistää itsensä 4H-yrittäjänä. 4H-yhdistykset tukevat nuoria työpaikkojen hankinnassa sekä viestivät paikkakunnalla nuorten työllistämisen tärkeydestä. Kesätyötä tarjoavat yritykset, kunnat, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet. 

4H-yhdistykset tarjoavat myös lisäkoulutusta nuorille, mm. 4H-yritys- ja Työt alkavat -koulutuksia. Nuoret voi ottaa töihin myös paikallisen 4H-yhdistyksen kautta. Toiminnassa seurataan nuorten sijoittumista kesätyöhön ja kootaan palautetta sekä nuorten että työnantajien kokemuksista.

 

Ysit töihin -toimintaa toteutetaan jo 124 kunnan alueella. Lukuvuonna 2021–2022 kesätöitä sai 10 720 yhdeksäsluokkalaista, eli 67 prosenttia toiminta-alueen nuorista.

 

Pudasjärven 4H-yhdistys järjesti Ajokortti työelämään -koulutuksia vuonna 2022 viidelle ysiluokalle Hirsikampuksella.

 

Ysit töihin -hankkeen toteuttaa 4H-järjestö Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.