Hankkeet

Arjen toimintaa- hanke

Aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta Arjen toimintaa- hankkeelle Erityisavustukset nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehittämiseen- määrärahoista.

Hankkeen tavoitteena on opettaa nuorille, maahanmuuttajille sekä pakolaisille arjen toimimista.

Ruuan laitto, ostokset ja talousasiat. Tutustutaan Suomen luontoon sekä opetellaan luonnossa liikkumista ja luonnontuotteiden hyödyntämistä. Tavoitteena kestävän kehityksen edistäminen. Hankkeessa pyritään näyttämään nuorille kuinka omilla valinnoilla voi vaikuttaa sekä omaan talouteen että ympäristöön.

Lähiympäristö tutuksi- retket ja luontoteemapäivät. 

Hanke loppuu 31.12.2020

Vuosi 2018 Tähän mennessä olemme hyvässä vauhdissa hankkeen kanssa. Ruuan laittoa Rimmin opetuskeittiössä, pilkkireissu Tuulijärvellä sekä saatujen kalojen laitto, melonta retki Taivalkoskella ja päivä maalla reissu Panumalle. Lisäksi olemme tehneet retkiä Kuusamon suurpetokeskukseen ja Ranuan eläintarhaan. 

Elokuussa kävimme tuulastamassa ja paistamassa makkaraa Pudasjärven rannalla.

Sienineuvoja Riitta Rontu piti sieni kurssin johon kuului ensin teoriaa ja sitten lähdimme maastoon poimimaan sieniä.Mukana oli myös Karhupajan nuoria. Päivän päätteeksi teimme saaliista vielä ruokaa Rimmin opetuskeittiöllä.

Joulukuussa tulossa mielenkiintoinen koulutus esiintymisjännityksen hallinnasta.

Vuosi 2019: Hankkeen puitteissa oli vilkas vuosi. Topi Tuvalla  kävi alkukeväästä maahanmuuttaja taustaisia äitejä ompelemassa ja lapsille järjestettiin ohjattua puuhastelua. Yhteistyössä Pudasjärven Kansalaisopiston kanssa järjestettiin Tuvalla Suomen kielen alkeiskurssi joissa kävi kotona olevia äitejeä sekä ikäihmisiä. Lapsille järjestettiin ohjattua tekemistä.

Keväällä meillä oli nuoria maahanmuuttajia työelämään tutustumassa ja kylvimme myös siemeniä kasvamaan jotka myöhemmin istutettiin kasvulavoihin kasvamaan ja syksyllä sadon korjuun jälkeen teimme jalkahoitopussukoita Topi-Tuvan käsityömyymälään. Tuotteet olivat erittäin suosittuja ja jouluun mennessä kaikki olivat loppuneet.

Kevät kauden pyörivät iltaisin myös naisten- ja miesten leivonta illat kerran viikossa kumpainenkin.


Toukokuussa teimme retken Hailuotoon. Vierailimme myös emu tarhalla.

Kesäkuussa teimme patikointiretken Syötteen Toraslammille. Retki oli todella mahtava, yövyimme teltoissa.Kaikki jaksoivat hyvin kävellä rinkkojen ja reppujen kanssa. Edes aamuyöllä alkanut sade ei vesittänyt tunnelmaa.

Kotiseutuviikolla kävimme ohjaamassa lasten tapahtumassa Kotiseutumuseolla. Mukana oli kaksi nuorta ohjaajaa. Tällä kertaa askartelimme käpymobileita.


Elokuussa aloitti äitienryhmän kokoontumiset.

Syyskuussa järjestettiin malminetsintä kurssi. Kurssi oli kaksi päiväinen. Kouluttajana Tapio Soukka.

Ensimäisenä päivänä hiukan teoriaa.Mietimme mitä geologia on. Iltapäivällä pääsimme harjoittelemaan kullanhuuhdontaa ja hiomaan korukiviä.

Toisena päivänä paneuduimme aiheeseen mitä malmien etsintä on. Matkasimme bussilla Iinattijärvelle vanhalle louhokselle ja etsimme maastosta malmikiviä.



Vuosi 2020 Suunnittiilla : Äitien ryhmä jatkaa.

Nuorten ryhmä jatkaa: peli-iltoja,arjen toimintaa ja retkiä.